Seuraa meitä facebookissa: suomi365

Uusi teos Luolaseikkailu on ilmestynyt!

Uusi teos Luolaseikkailu on ilmestynyt!
Kevään uutuuskirja Luolaseikkailu

perjantai 8. tammikuuta 2010

Kasberget / Kaasivuori, Nauvo

Saaristossa matkaillessa törmää aina samaan päävaivaan. Merimaisemasta nauttimisen hinku olisi kova, mutta runsas puusto usein estää täysipainoisen maisemista nauttimisen vaikka meri on lähellä. Mikset siis kiipeisi vuorelle?


Kaasivuorella ei tätä ongelmaa ole, yli 64 metrin korkeuteen nouseva kallionlaki (Turun saariston korkein kohta) tarjoaa 360 asteisen panoraama maiseman koko saariston yli, merta, maisemaa ja kauniita saaria silmän kantamattomiin.


Myös polku joka johtaa vuoren huipulle on erittäin kaunis. Pienet suokosteikot, kelottuneet puut ja jykevät kallioseinämät luovat erittäin erämaisen ja luonnonläheisen tunnelman. Hiljaisuus ja luonnonpuhtaus on kaunista ja rauhoittavaa. Korpit vahtivat kulkijan matkaa puiden latvoissa vahvistaen luontoelämystä entisestään.


Hyvällä tuurilla voi vuoren huipulta nähdä kotkan liitelemässä taivaan halki. Mikäli voimia riittää on Kaasivuoren vastakkaisen rinteen juurella erittäin näyttävät kallion jyrkänteet, jotka päättyvät lähes suoraan mereen. Kaunis kivikkoinen ranta odottaa kulkijaa täydessä rauhallisuudessaan, Kaasivuoren alueella ei juurikaan mökkejä näy, joten luonnosta saa nauttia täysin huoletta!

Ehdoton käyntikohde jokaiselle Saariston ja luonnon ystävälle!

Lähtöpaikka:

Nauvon Prostvik, Saaristotien varrella Parolabacken-hyppyrimäen kohdalla. Päätien varressa n. 3 kilometriä lauttarannasta vasemmalla musta tienviitta: Luontopolku, lähtö paikalla tilava parkkipaikka. Kaasivuori on osa vaeltajan Nauvo nimistä polkuverkostoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti