Seuraa meitä facebookissa: suomi365

Uusi teos Luolaseikkailu on ilmestynyt!

Uusi teos Luolaseikkailu on ilmestynyt!
Kevään uutuuskirja Luolaseikkailu

sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Luolaharrastus viriää myös Suomessa

Luin tänään Turun sanomista jutun: "Luolaharrastus viriää myös Suomessa". Todella positiivisia uutisia, luolatietous leviää ja luolatutkimus tai luolabongaus alkaa olla ihan virallinen ja suosittu harrastus.  Jutussa kerrottan että: "Esimerkiksi Lieksassa Kolin kansallismaisemissa järjestetään jo ohjattuja luolaretkiä muillekin kuin aktiiviharrastajille. Kolilla matkailijat voivat tutustua 127 metriä pitkään luonnonlohkareluolaan."

Myös muita matkoja Suomen luoliin löyty. Jutussa mainittus Suomen luolaseura: http://caving.fi/ on pitkään järjestänyt myös luolatutkimusken alkeikursseja, retkiä kotimaisiin luoliin ja erityisesti luolailumatkoja suurempiin luoliin ulkomaille. Myös Turussa on mahdollisuus osallistua opastetulle luolaretkelle.

Olen Seikkailijan retkiopas Varsinais-suomen luoliin kirjan julkaisusta asti, eli kesästä 2011 järjestänyt opastettuja retkiä pienryhmille. Viime kesästä asti luolamatkoja on ollut mahdollisuus ostaa matkatoimisto Mikko Rindell oy:n kautta. Valmismatkoina löytyy retket Salon Ilmusmäen luoliin, Laitilan Hautvuoren luoliin sekä Maskun Pakattulan luolille ja Härmälän rotkoon. Myös räätälöityjä matkoja järjestetään mihin tahansa Varsinais-suomen noin 40 retkeilyyn sopivasta luolasta. matkoihin voi tutustua: http://www.rindell.com/matkat/kotimaanmatka.html toimin itse oppaana kaikalla luolaretkillä.

Luolaretkeily on erittäin kiehtova vaihtoehto "tavalliselle" luonnossa liikkumiselle. Luoliin on helppo lähteä omatoimimatkalle mutta opastetulla matkalla luolasta, sen synnystä ja mahdollisesta tarinastosta saa enemmän irti. Luolaretkistä voi kysellä myös osoitteesta: luolamiehenblogi@gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti