Seuraa meitä facebookissa: suomi365

tiistai 2. heinäkuuta 2013

Suomen vesiputoukset

”vesiputoukset ovat minulle elämän lähde, jota ilman en ehkä osaisi elää enää ollenkaan.”
- Jussi Laine
Mallan kyyneleet, Enontekiö
Muutamia viikkoja sitten törmäsin erittäin mielenkiintoisen kuuloiseen sivustoon; uusi sivu esitteli Suomen vesiputouksia. Itse olen nähnyt upeita vesiputouksia Lapin vaelluksilla ja Suomen rotkoilla vieraillessa, joten minulle ei tullut yllätyksenä se tosiasia, että Suomesta löytyy hyvin kauniita vesiputouksia. Yllätyksenä tuli se, että erittäin motivoitunut ja asialleen omistautunut nuori mies on kaikessa hiljaisuudessa tehnyt näin hienoa työtä, tuon työn hedelmistä saamme nauttia kirjoittamalla osoitepalkkiimme tekstin:   http://www.suomenvesiputoukset.fi

Viime vuosina on nettiin ilmestynyt kasapäin erilaisia ja eritasoisia retkeily, matkailu ja luontokohde blogeja. Suurinta osaa vaivaa sama ongelma; ne mainostavat itseään tietolähteenä vaikka tosiasiassa ne ovat pitäjänsä päiväkirjoja, jotka huutavat vain yhtä sanomaa; huomatkaa minutkin! ylivalottuneilla valokuvilla ja ponnettomalla kerronnalla höystetty lause täälläkin olen käynyt. Mitään tietoa ei ole tarjolla, kun ei jakseta edes alkeellisia faktoja tutkia kohteiden taustalla. Siksi Jussi Laineen Vesiputouksia esittelevä sivusto on todella tervetullut tuulahdus, hiottuine teksteineen – kauniine kuvineen ja tarkkoine faktoineen.
Hepoköngäs, Puolanka
Kun muut latovat tavaraa nettiin huomion kipeydessään asenteella mahdollisimman paljon ja mahdollisimman nopeasti, Jussi kertoo sivullaan aloittaneensa projektin jo vuonna 2008 ja sivu avattiin 2013. Sivua on hiottu ja tehty ajatuksella, sen huomaa ja sen huomaavat myös muut. Mm. uusimmassa Retki-lehdessä oli laaja artikkeli Suomen vesiputouksista ja sivun tekijästä. Kun työtään tekee intohimolla ja ajatuksella se tuottaa tulosta, menestystä tulee vain jos se on ansaittua; tässä tapauksessa se on!
Pyssyvaaran putous, Nurmes
Suosittelen sivua kaikille, Jussin työtä läpi selatessa paistaa jatkuvasti läpi se intohimo, motivaatio ja rakkaus aihetta kohtaan, jolla työtä on tehty ja tullaan tekemään.  Menkää ja tutustukaa itse; näihin sivuston ylläpitäjän sanoihin on hyvä lopettaa; ”Projekti kuitenkin jatkuu edelleen, ja tarkoitus on täydentää putousvalikoimaa joka vuosi, niin kauan kuin kohteita ja elämää riittää.”   
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti