Seuraa meitä facebookissa: suomi365

Uusi teos Luolaseikkailu on ilmestynyt!

Uusi teos Luolaseikkailu on ilmestynyt!
Kevään uutuuskirja Luolaseikkailu

perjantai 8. tammikuuta 2010

Höllgrotten Baar, Sveitsi

Luolamies maailmalla


Helvetin luola Sveitsin Baar:issa on komeimpia tutkimiani luolia. Suuret metalliovet suojaavat luolaa ei toivotuilta vierailta, tähän törmää lähes poikkeuksetta suurten Keskieurooppalaisten luolien yhteydessä. Luolien sulkeminen on tietysti järkevää, luolien siistinä pitämisen lisäksi myös siksi että nämä luolat ovat hieman eriluokka kuin Suomen luolat, joissa voi edetä kahteen suuntaa: pää edellä sisään ja jalat edellä ulos. Näihin monimutkaisiin luolasokkeloihin eksyminen johtaisi helposti kuolemaan.


Metalliovista sisään päästyään on kuin astuisi toiseen maailmaan. Tajunnan räjäyttävää! Luolan seinät hehkuvat oranssin erisävyissä, seinämät kupruilevat muistuttaen suuria aivoja. Katosta roikkuu karmivan näköisiä tippukivimuodostelmia, kuin limaa roikkuisi katosta suurina kimpaleina: olo on kuin jossain skifi-elokuvan kulisseissa. Luolan käytävistä osaa täyttää matalat järvet, järvistä pilkottaa epämääräsiä oransseja kivimuodostelmia. Näky on aivan käsittämätön.


Ahtaammista tunneleista siirrytään aina seuraavaan kammioon, joista jokainen on erilainen. Tuntu kuin tämä luolasto olisi suunniteltu tarkoituksen mukaisesti tällaiseksi. Katosta lattiaan kulkee valtavia kalkkikivi paaseja, kammion massiivisuus tuo mieleen suuren kirkkosalin.


Seinien ja lattian muodostelmien ”luonnottomuus” ei lakkaa hämmentämästä, tällainen fantasia maailma on todella tajuntaa laajentava kokemus ja sanonta: Matkailu avartaa saa taas aivan uusia merkityksiä. Luolastossa saisi kulumaan aikaa useita päiviä ehkä kokonaisia ihmiselämiä. Luolaston pituudesta kertoo sekin että jopa nopeasti katsellen ja kuljeskellen aikaa kuluu äkkiä 45 minuuttia.

Tarkempi sijainti ja lisätietoja luolan omilla netti sivuilla:
http://www.hoellgrotten.ch/index.html

1 kommentti:

  1. On mahtava luola!Kannattaa tutkia,on helppokulkuinen vanhemmallekin (hieman portaita)

    VastaaPoista