Seuraa meitä facebookissa: suomi365

Uusi teos Luolaseikkailu on ilmestynyt!

Uusi teos Luolaseikkailu on ilmestynyt!
Kevään uutuuskirja Luolaseikkailu

sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Uhrilähde, Jämijärvi

Lähteen peilipinta rikkoutuu, uhrikolikko häviää silmänräpäyksessä rajusti vellovaan lähteen silmään. Seison uhrilähteen reunalla, Jämijärven kunnassa. Onko tämä todellista, mikä ihme saa suuret hiekka silmäkkeet ”kiehumaan” lammen pohjassa ympäri vuoden? Jämijärven tunnetuin lähde Uhrilähde herättää sekavia tunteita.


Lähde on tunnettu, ja lähteen pohjattomalta silmältä on haettu apua jo satojen vuosien ajan. Tänäkin päivänä, vaikka taikausko on tavallaan vähentynyt, varmasti jokainen lähteellä vieraileva henkilö sulkee silmänsä, toivoo jotain vaatimatonta ja heittää uhrirahan lähteen hengelle. Kun kolikko katoaa poreilevaan hiekkasilmään, mieleen tulvii ajatuksia, mihin tavara vajoaa, kuinka paljon lähde pystyy syömään ja paljonko sinne on näiden vuosisatojen aikana uponnut uhrilahjoja…

TERVE METSÄ, TERVE MAA, VESI KULTAINEN KUNINGAS

Pesen kasvoni lähteen pyhällä vedellä, esitän oman toiveeni ja juon kunnon kulauksen tätä taikavoimia sisältävää nestettä, sanoin kuvaamaton rauha täyttää mielen ja tunnen suurta yhteyttä ympäröivään luontoon. Lähde on vastannut ja toivottanut minut tervetulleeksi. …vesi kultainen kuningas.


"Ukko julkinen jumala, remupilven reunahinen, tule tänne tarvittaessa, ajaite ajettaessa, työt kehnot kerittämähän, rikkonaiset riisumahan".

Uhrilähteelle on opasteet Jämijärven Jämi-keskuksesta!

http://www.jami.fi

1 kommentti:

  1. Olen tutustunut kohteeseen. Tähän mennessä vaikuttavin näkemäni lähde!

    VastaaPoista