Seuraa meitä facebookissa: suomi365

Uusi teos Luolaseikkailu on ilmestynyt!

Uusi teos Luolaseikkailu on ilmestynyt!
Kevään uutuuskirja Luolaseikkailu

tiistai 6. huhtikuuta 2010

Komosen kuppikivi, Turku (Halinen)

Suomen synnyin muistoja

Orikedon teollisuus alueen takana, lähellä Topinojan kaatopaikan liittymää peltojen keskellä pienessä peltosaarekkeen reunassa sijaitsee merkittävä jälki muinaisista ajoista. Komosen kuppikivi, pellonreunasta maasta ulospitävään pyöreään kallion pintaan on aikoina ammoisina kaiverrettu nykyisten tietojen mukaan 69 uhrikuppia.


Kuppien valmistus tapaa ei tunneta, eikä useista teorioista huolimatta myöskään kuppien syvällisempää merkitystä. Uskotaan että kupit ovat olleet uhri paikkoja, kuppeihin olisi siis jätetty esim. viljaa uhrilahjaksi. Toisten uskomusten mukaan niihin liittyy parantavia taikavoimia tai että ne ovat vainajien muistoksi kaiverrettuja muistomerkkejä… Jokainen voi valita kuoppia tutkiessaan mieleisentä teorian tai kehittää oman, olen törmännyt myös teoriaan jonka mukaan kuppikivien pallot olisivat muinaista kirjoitusta.

Näitä kohteita tutkiessa pitää uskaltaa käyttää mielikuvitusta ja eläytyä menneisiin aikoihin., muuten pienestä kallion nokasta, jossa on muutama hassu ”kulumaa” muistuttava kolo ei välttämättä saa mitään irti.


Komosen kuppikivi: 60°28'30.7" 22°19'56.0"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti