Seuraa meitä facebookissa: suomi365

Uusi teos Luolaseikkailu on ilmestynyt!

Uusi teos Luolaseikkailu on ilmestynyt!
Kevään uutuuskirja Luolaseikkailu

keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Äijänkivi, Sastamala

Suomen helpoiten saavutettava luola


Äijänkivi on ehdottomasti helpoiten saavutettava luola koko Suomessa. Luolan suuaukko sijaitsee vain 10 metrin päässä vilkkaasta maantiestä. Minkäänlaista luonnon rauhaa tai hiljaisuutta luolasta on turha etsiä. Valtavat rekka yhdistelmät ja henkilöauto jonot vyöryvät ohi lähes yötä päivää.

Siitä huolimatta luola on kaunis ja tilava, kahden valtavan toisiinsa nojaava siirtolohkareen väliin syntynyt holvi. Luolalla on korkeutta useita metrejä ja leveyttäkin 2 -3 metriä seisomakorkeuksista käytävää lähes 10 metriä, eli mistään aivan pikku kivenkolosta ei ole kyse.


Luola on maan tasalla joten sen sisään pääseminen ja tutkiminenkaan ei vaadi raskaita ponnistelija ja luolan taakse parkkialueelle pääsee vaikka täysimittaisella yhdistelmä rekalla tai turisti bussilla. Tämä kohde ei jätä mitään selityksiä sille mikset kävisi ainakin kerran elämässäsi Suomalaisessa luolassa.

Valtatietä 12 ajetaan Tampereen suuntaan, alle 1 kilometri Vammalan liittymän jälkeen mäen päällä on levähdysalueen opasteet ”Äijänkivi” itse kivi löytyy levähdysalueen ja valtatien väliseltä metsäkaistaleelta. Tampereen suunnasta tultaessa luolan näkee selvästi tielle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti