Seuraa meitä facebookissa: suomi365

Uusi teos Luolaseikkailu on ilmestynyt!

Uusi teos Luolaseikkailu on ilmestynyt!
Kevään uutuuskirja Luolaseikkailu

keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Mäyränkallion luola, Säkylä

Säkylässä tuli asuttua puoli vuotta vuonna 2003, osoite pääasiassa Huovinrinteen Pioneerikomppanian tupa, välillä puolijoukkueteltta jossain päin Satakunnan metsiä. Säkylänharjun mäntykankaat tulivat tutuiksi, ei kuitenkaan niin tutuiksi ettei sinne olisi vielä palannut. Sain geologi Aimo Kejoselta tiedon, että Huovinrinteen läheisyydessä, Mäyränkalliot nimisellä kallioalueella olisi luola. Matka Turusta ei ole kohtuuton, joten päätin tarkistaa kohteen.

Mäyränkalliot sijaitsee noin 2,5 kilometriä Huovinrinteeltä Loimaan suuntaan tien numero 213 varrella. Tieltä katsottuna maisema on tuiki tavallista mäntyistä kangasmetsää, luolan pitäisi kuitenkin olla alle 300 metrin päässä tiestä, epäluulo hiipii mieleen; tuliko taas tyhjä arpa?

Pienen tarpomisen jälkeen metsä alkaa muuttua kivikkoisemmaksi. Vastaan tulee muutama suuri siirtolohkare, ja jo toisen kiven järkäleen alle muodotuu melko tilava luola ja läpi kuljettava ahdas tunneli. Luolan lattialla on tulipaikka ja maastokulunutta. En hypi riemusta ja jatkan etsintää.

Kivien alle on kaivettu tunneleita. Paikan nimi ei ole tuulesta temmattu, kallioiden isännät, tuhisevat ja röhkivät mäyrät asuvat kallioden ja maatunneleiden uumenissa. Alueelta löytyy vielä muutamia pieni onkaloita ja komeita kallioon repeämiä, suurempaa luolaa ei kuitenkaan, palaan ensimmäiseen

Kyllähän se ihan komea luola on, selkeä linjainen, tilava ja sateensuojan tarjoava. Oma matkani sai täyttymyksen, kohde löytyi ja onneksi tänä ei ollut retken ainoa käynti kohde. Turusta  asti pelkästään tätä luolaa ei kannata lähteä katsomaan, mutta paatuneelle luolabongarille se on ihan näkemisen arvoinen paikka.  KARTTA KOHTEELLE 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti