Seuraa meitä facebookissa: suomi365

Uusi teos Luolaseikkailu on ilmestynyt!

Uusi teos Luolaseikkailu on ilmestynyt!
Kevään uutuuskirja Luolaseikkailu

sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Jeremiaan luolat, Kustavi


Jeremiaan luolat sijaitsevat aivan Kustavin lossirannan läheisyydessä. Nämä mahtavat jopa kymmenien metrien korkuiset, meren pyöristämät kallionjyrkänteet tarjoavat upeita luola ja luontoelämyksiä.

Vain kymmenien metrien päässä meren rannasta kohoava, yhteensä satoja metrejä pitkä ja parhaimmil-laan yli kymmenen metriä korkea kallioseinämä tarjoaa lukuisia erikokoisia luolia tutkittavaksi, seinä-mästä löytyy tutkittavaa pienistä ryömimä kokoisista onkaloista, suuriin ja tilaviin, seisomakorkuisiin luoliin. Jyrkänteestä löytyy mm. "maisema-luola", tilavassa luolassa on mukava rauhoittua ja nauttia edessä aukeavasta merimaisemasta.

Alueen maasto on helppokulkuista ja luolat mukavaa tutkittavaa, parkkipaikalta luolille on vain muuta-man sadan metrin kävelymatka, selkeä, melko kulunut polku on merkattu hyvin maastoon, luolia ei varsi-naisesti ole merkattu eli ne täytyy itse löytää jyrkänteistä. Jeremiaan luolat ovat hyvin miellyttävä ja mie-lenkiintoinen kohde joka pystyy monipuolisuudellaan tyydyttämään vaativammankin seikkailijan tarpeet. Luolaston kerrotaan saaneen nimensä luolissa Isovihan aikaan pakoilleen ja piileskelleen Jeremias nimi-sen miehen mukaan.


Saapumisohjeet

Kustavintietä jatketaan Kustavin keskustan läpi kohti lossirantaa, muutamaa sataa metriä ennen lossiran-taa tien vasemmalla puolella on tilava parkkipaikka, tien toiselta puolelta, vähän P-paikan risteyksestä takaisin Kustavin keskustaan päin (n. 20 m) lähtee polku metsään, polunpäästä löytyy puinen kyltti Jere-miaan luolat. Merkattua polkua seuraamalla löydät luolille, matkaa P-paikalta luolille on alle puoli kilo-metriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti