Seuraa meitä facebookissa: suomi365

Uusi teos Luolaseikkailu on ilmestynyt!

Uusi teos Luolaseikkailu on ilmestynyt!
Kevään uutuuskirja Luolaseikkailu

tiistai 15. joulukuuta 2009

Kuivaketveleen linnavuori, Taipalsaari

Kuivaketveleen linnavuori tulee vastaan Lappeenrannan keskustasta suunnatessa tietä nro. 408 Taipalsaaren suuntaan. Noin 6 kilometriä Lappeenrannan keskustan jälkeen kääntyy oikealle Linnavuorentie, risteyksessä myös musta nähtävyyskyltti – Linnavuori. Linnavuoren juurella on hyvä parkkipaikka johon pääsee isommallakin autolla.


Parkkipaikalta alkaa nousu yli 40 metriä Saimaan pinnan yläpuolelle kohoavan vuoren huipulle, kulkua helpottamaan on rakennettu asialliset ja hyvin hoidetut portaat. Parkkipaikan puoleiset seinämät ovat erittäin jyrkät ja näyttävät, rinteiltä löytyy myös hyvin mielenkiintoisia geologisia muodostelmia.

Kuivaketveleen linnavuori arvioidaan olevan rautakautinen suojalinnake, mutta vuorta ei ole tutkittu tarkemmin joten tarkkaa ikääkään ei ole selvitetty. Alueelta on löydetty 40 metrin mittainen kivi ja puurakenteinen valli, joka on rajannut vuoren huipulle lähes hehtaarin kokoisen turva-alueen.

Linnavuori on rauhoitettu muinaismuistolain perusteella, joten omiakaan kaivauksia ei alueella tule tehdä!

40 metrin korkeudesta avautuu komeat maisemat Saimaan rannoille!


Erkki Alasen piirros Linnavuoresta, teos: Aikamatka Suomen historiaan, WSOY


Jokainen sukupolvi ja jokainen vierailija jättää omat jälkensä linnavuoren pitkään historiaan. Tällaisilla alueilla kulkiessa tulisi kuitenkin välttää kaikkien ylimääräisten jälkien jättämistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti