Seuraa meitä facebookissa: suomi365

torstai 17. joulukuuta 2009

Pirunkirkko, Ruka

Rukan eteläreunalla sijaitsevan Juhannuskallion jyrkänteen pystysuorasta seinämästä löytyy todellinen luonnonihme ja luolakummajainen Juhannuskallion Pirunkirkko. Kummallinen aukko näkyy päätielle asti, mikäli osaa katsoa oikeaan suuntaan.


Pirunkirkko sijaitsee luonnonsuojelu alueella, erittäin vaarallisessa rinteessä, luolalla vierailu on siis hengenvaarallista sekä lailla kiellettyä, joten reppu selkään ja matkaan! Irtokiviä, hiekkaa ja järkälemäisiä lohkareita, välillä lähes pystysuoran rinteen kiipeäminen tosiaan on haastavaa, mutta ylhäällä odottaa palkinto.


Luolan suuaukon alapuolelta joutuu vielä kiipeämään ylös 2- 3 metriä jyrkkää kielekettä päästäkseen sisään onkaloon. Alhaalta asti toivoo että luola olisi syvä, mutta valitettavasti onkalon syvyys on vain pari metriä, mutta nämä kaksi metriä kiellettyä ja epäpyhää ilmaa ovat ehdottomasti saavuttamisen arvoiset!

Syvennyksessä istuskelu ja alhaalla kiirehtävien turistien tarkkailu vain Piru seuranaan on vertaansa vailla oleva elämys, jota voin lämpimästi suositella kaikille. Alueen kauneus on hiljentävä, Piru osaa totisesti valita itselleen mahtavimmat maailman kolkat!

4 kommenttia:

 1. Mukava nähdä blogisi myös täällä Blogspotin puolella. Itse olen ollut hyvin tyytyväinen samaan blogialustaan.

  Varsin erikoinen kohde. Täytynee olla ihmisen tekemä, mutta onpa kummallisessa paikassa. Tuosta toisesta kuvastasi käy hienosti selville tuo huima jyrkkyys.

  "Tänne äkäydyn kuin luolakarhu enkä lähde ulos. Tulkootpa ottamaan, kynsille rapsautan ja nautin pyhällä vavistuksella, kuinka yksi toisensa perästä pyörii alas niskat nujerrettuina. Minä taistelen täällä koko pahaa maailmaa vastaan: ulosottomiehiä ja kaksijalkaisia karhuja vastaan."

  ...kertoo meille Ilmari Kianto samasta luolasta 40-luvulla kirjassaan Mies on luotu liikkuvaksi.

  Ei kun hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 2. Kyllä se ihan luonnonmuovaama kolo on, geologit käyttävät ilmiöstä nimitystä Tafoni. Kyseessä on jonkinlainen rapautumisilmiö. Kiitos palautteesta, mielenkiintoinen lainaus!

  VastaaPoista
 3. Oooh, mun on PAKKO päästä joku kerta visiitille tuonne Rukalle tohon luolaan :D Tosi siistillä paikalla ja erikoisen oloinen :))) Kiitti postauksesta!

  http://susirajan.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Äsken yytsin päätieltä tuota luolaa kun ohi ajoin. Oli pakko tulla katsomaan josko joku siellä on käynyt. Kiitos!

  VastaaPoista