Seuraa meitä facebookissa: suomi365

Uusi teos Luolaseikkailu on ilmestynyt!

Uusi teos Luolaseikkailu on ilmestynyt!
Kevään uutuuskirja Luolaseikkailu

maanantai 4. tammikuuta 2010

Muikunvuori ja luolasto, Kaarina

Kaarinan Kauselassa, aivan Ravattulan City-marketin takana kohoaa upea ja historiallinen Muikunvuori. Muikunvuori oli Kaarinan korkein kohta aina vuoden 2009 kuntaliitoksiin asti, vaikka tämä titteli siirtyi yhdistymisen myötä Piikkiöläiselle Pohtionlinnavuorelle, ei se laske Muikunvuoren arvoa millään tavalla.


65 metrin korkeuteen kohoavalta vuorelta on upeat näköalat historialliseen Aurajokilaakson kansallismaisemaan, Muikunvuorelta on myös näköyhteys Liedon vanhalinnan vuorelle. City-marketin puolesta rinnettä on kohtalaisen helppo nousta vuoren huipulle, vastakkainen rinne onkin jo aivan eri luokkaa.


Vuoren toinen rinne on kuin sodan jäljiltä, uskomattomien luonnonvoimien riekaleiksi repimä louhikko. Valtavia yli kymmenen metriä korkeita teräväsärmäisiä lohkareita lepää pystysuoraan paikoin reilusti yli kymmenmetristä vuoren seinämää vasten. Tähän vaikeakulkuiseen ja repaleiseen luonnonmonumenttiin on syntynyt sekava ja monipuolinen luolasto. Alueen rosoisuus ja luolien ”sekavuus” sekä ns. pääluolan puuttuminen laskee hieman luolakokemuksen arvoa mutta mielenkiintoista tutkittavaa tämä alue ehdottomasti on! Suurimmat yksittäiset luolat ovat muutaman neliön kokoisia huonemaisia tiloja, pienempää onkaloa aluella on hyvin paljon. Jyrkännettä ympäröivä maasto on hyvin kulunutta ja roskaista joitakin jyrkkiä kallioseinämiä on töhritty spreimaalilla.


Alueelle johtaa maastoon merkattu ”Auranlaakson koulumetsä ja metsäpolku” niminen reitti. polku alkaa Vanhan Littoistentien varrella olevan Auranlaakson koulun edestä, ja opetuspolun pituus
on 1,3 kilometriä. Auranlaakson koulun yhteydessä on pysäköintipaikka autoille. Parkkipaikalle mahtuu
myös linja-auto.

Luolien ja upean näköalan lisäksi Muikunvuoren rinteiltä löytyy sammalen peittämä Pirunpelto - muinaisranta, muinainen uhrikivi sekä merkkejä Rautakautisesta asutuksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti