Suomi365 - 365 Seikkailua Suomessa

Suomi365 - Luontoelämys vuoden jokaisena päivänä

Suomi365 - on kunnian osoitus itsenäisen Suomen upealle ja ainutlaatuiselle luonnolle. Suomi365-sivusto tarjoaa Suomen 100-vuotis juhlavuoden kunniaksi luontoelämyksen vuoden 2017 jokaisena päivänä osoitteessa: http://suomi365.blogspot.fi/.

Tykkää sivusta ja seuraa matkaamme Facebookin kautta: Suomi365

Tervetuloa mukaan seikkailulle halki 100-vuotiaan Suomen
.

tiistai 5. tammikuuta 2010

Samppavuoren hiidenkirnu, Askainen

Askaisten Livonsaaresta, kauniin ja viihtyisän luontopolunvarrelta löytyy melko vaatimaton, mutta kaunis ja mielenkiintoinen hiidenkirnu. Pieni n. puolimetriä leveä pyöreä aukko tulee vastaan keskellä polkua.

Vuoren huipulta löytyy upeat merimaisemat tarjoava näkötorni, hiidenkirnun jälkeen polkua edetessä vastaan tulee pieni luolamainen louhikkomuodostelma, Samppavuoren kalliokirkko. Kaiken kaikkiaan alue on hyvin kaunis, selkeästi merkitty ja helppokulkuinen. Viihtyisä silokalliolla kulkeva polku päättyy rauhallisen Kaukoisenjärven rantaa, jossa on mukava nauttia vaikka pientä evästä ja antaa luonnon hiljaisuuden rauhoittaa mieltä.


Saapumisohjeet

Pian Livonsaaren sillan jälkeen kääntyy oikealle iso risteys Pohjanpää, Kirjasto, risteyksessä on myös pieni musta kyltti näkötorni. Tietä ajetaan n. 2 km jonka jälkeen vasemmalle kääntyy tie, Pohjanpääntie 180 risteyksessä on myös näkötorni-kyltti. 1 kilometrin jälkeen saavut parkkipaikalle, josta on opasteet luontopolulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti