Suomi365 - 365 Seikkailua Suomessa

Suomi365 - Luontoelämys vuoden jokaisena päivänä

Suomi365 - on kunnian osoitus itsenäisen Suomen upealle ja ainutlaatuiselle luonnolle. Suomi365-sivusto tarjoaa Suomen 100-vuotis juhlavuoden kunniaksi luontoelämyksen vuoden 2017 jokaisena päivänä osoitteessa: http://suomi365.blogspot.fi/.

Tykkää sivusta ja seuraa matkaamme Facebookin kautta: Suomi365

Tervetuloa mukaan seikkailulle halki 100-vuotiaan Suomen
.

sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Vortikka, Hyrynsalmi


Noin 3 kilometrin patikkamatkan päässä Ukkohallan laskettelurinteiltä UKK-reitin varrelta löytyy hyvin eriskummallinen, bumerngin muotoinen kanjoni, jylhä ja repaleinen rotkolaakso. Vortikka.

.
Vortikka on monipuolinen rotko. Joiltan kohdin se on kapeaa pystysuoraista rotkoa parhaimmillaan, jotkut osat taas muistuttavat lapin jylhiä kuruja, loivempine seinämineen ja rakkakivikoineen. Vortikassa esiintyy kaikki Suomalaisten rotkojen parhaat piirteet, ehdottomasti Suomen komeimpien nähtävyyksien joukossa!


Vortikka tunnetaan myös nimellä Vorlokki. Rotkon nimen on päätelty juontuvan Savon "kielen" vastaavasta sanasta joka tarkoittaa halventavassa mielessä isoa ja rumaa. 1500-luvulla alueelle tulleet Savolaiset uudisasukkaat ovat nimellä kuvanneet repeämän jylhyyttä, rumuutta ja pelottavuutta.


VORTIKKA KARTALLA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti