Suomi365 - 365 Seikkailua Suomessa

Suomi365 - Luontoelämys vuoden jokaisena päivänä

Suomi365 - on kunnian osoitus itsenäisen Suomen upealle ja ainutlaatuiselle luonnolle. Suomi365-sivusto tarjoaa Suomen 100-vuotis juhlavuoden kunniaksi luontoelämyksen vuoden 2017 jokaisena päivänä osoitteessa: http://suomi365.blogspot.fi/.

Tykkää sivusta ja seuraa matkaamme Facebookin kautta: Suomi365

Tervetuloa mukaan seikkailulle halki 100-vuotiaan Suomen
.

keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Vanhan kansan kivikulttuuriperinne Suomessa

Vuosikymmeniä Suomen metsiä kiertänyt ja teräviä havaintoja tehnyt Leif Paulin on vihdoin julkaissut merkittävää ja mullistavaa kivitietoutta kaiken kansan nähtäville. Ovatko kaikki metsien kiviset ihmeet sittenkään luonnonmuovaamia vai onko ihmisellä ollut tekemistä näiden kivisten Jumal´olentojen muodostumisessa. Kattavat ja huolella kirjoitetut tekstit löytyvät alla olevista linkeistä!


Ovatko kaikki nämä erikoiset kivimuodostelmat sittenkään jäämassojen siirtelemiä vai onko muinaisilla Suomalaisilla ollut taito ja halu rakentaa tällaisia valtavia monumetteja?


"Joskus törmää vanhaan kiveen metsissä tai mäenhuipulla. Kivi on nostettu irti maasta ja makaa kivijalkojen varassa maankamaran yläpuolella. Asia kiehtoo mieltä ja saa mielenkiinnon heräämään. Ketkä olivat ne ihmiset, jotka nostivat kiviä jalkoihin? Mikä oli niiden kulttuuri ja minkälaiseen tarkoitukseen on kivi käytetty?
- Leif Paulin

Leif Paulin: Vanhan kansan kivikulttuuriperinne Suomessa

Leif Paulin: Vanhan kansan kivikulttuuriperinne Suomessa osa II

1 kommentti:

  1. Tällaiset kivet ovat ehkä joskus olleet hienosti maalattuja. Aika ja eroosio vain vieneet maalit ja tuoneet sammaleet.
    Juha Hirvensalosta

    VastaaPoista