tiistai 18. syyskuuta 2012

Turun luonnonihmeet 20.10.2012


Koe Turun huikeimmat luonnonihmeet ikimuistoisella bussimatkalla asiantuntevan oppaan johdolla.
Lauantai 20.10.2012 kello 10:00 - 15:00 - Ilmoittaudu ->  TÄSTÄ

Päivän aikana näet ja koet Kärsämäen Pirunpesän, hiljentävän kokoinen osiin hajonnut kivenjärkäle on yksi Suomen suurimmista siirtolohkareista. Yli 10 metrin korkeuteen kohoavat pystysuorat seinämät saavat matkailijan tuntemaan olonsa hyvin pieneksi. Lohkareikkoon on syntynyt mielenkiintoinen luolasto, miksi paikkaa sanotaan Pirunpesäksi ja miten Pirun hopeinen pikari päätyi luolien kätköistä Ruskon kirkon ehtoollispikariksi? retken jälkeen tiedät enemmän.  

Tutustumme yhteen Suomen näyttävimmistä muinaisrannoista Runosmäen lähiössä. Nunnavuoren lakea peittävä kivikko - Pirunpelto on Suomen helpoiten saavutettavia ja maisemiltaan edustavimpia muinaisrantoja. Mistä kivikko on saanut erikoisen nimensä ja mitä Turkulainen toisin ajattelija Keijo Parkkunen teki mäellä 80-luvulla?     
 Viimeisenä kohteena on Suomen 5. pisin luola Turun Luolavuoressa. Ketterimmät ja rohkeimmat matkailija saavat mahdollisuuden ryömiä oppaan johdolla koko 45 metrin matkan luolan perimmäiseen kammioon. Luolassa voi törmätä lampun valokeilassa lentävään lepakkoon tai nähdä omin silmin harvinaisen ja kauniin luola-aukkohämähäkin, joita elää vain muutamissa paikoissa eteläisessä Suomessa ja Ahvenanmaalla. Luolavuoren luola on pituutensa lisäksi myös yksi Suomen mielenkiintoisimmista. Tiesitkö, että Luolavuoressa on ammuttu 50-luvulla Suomen suurin rotta, paino lähes 700 grammaa.

Pääkohteiden lisäksi kuulet tarinoita ja faktoja myös muista Turun luonnonihmeistä. Mikä on legendaarinen Pallivaha? Suomen suurin siirtolohkare löytyy Ruissalosta, mikä sen nimi on ja millaisia tarinoita siihen liittyy? Tämän retken jälkeen katsot Turkua aivan uusin silmin, lähde rohkeasti mukaan!      
LISÄTIEDOT JA ILMOITTAUTUMISET: Mikko Rindell oy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti