Seuraa meitä facebookissa: suomi365

torstai 17. helmikuuta 2011

Hajalan tunneli, Halikko



Jostain syystä kaikki hylätty, käytöstä poistettu ja autioitunut on aina kiehtonut mieltä hyvin vahvasti. Sain vihjeen Halikon Hajalassa sijaitsevasta hylätystä rautatietunnelista ja suunnistin suinpäin keskelle sateen ja sumun ottamaan selvää pitäköö havainto paikkaansa. Ja kyllähän se piti, vuonna 1927 valmistunut rautatie tunneli lojui autiona ja kiehtovana aivan Hajalasta Halikkoon johtavan tien varrella.



Tunnelin massiivinen suuaukko erottuu vahvasti rehevöityneen kulkuväylän takaa, tunneli itsessään on melko kostea, vaikeakulkuinen ja hämärä. Siis pyhävaatteissa ei tunnelia kannata lähteä koluamaan. Tunnelin Hajalan puoleiseen päähän on rakennettu vanerinen tasanne ja keskellä tunnelia on jonkinlainen esiintymislava jonka päällä on kyltti ” Halikon pienviljelijät” En tiedä minkälaista toimintaa tunnelissa on pidetty mutta ei se ainakaan iavan käyttämättömänä ole ollut.

Hajalan hylätty tunneli on ehdottomasti käymisen arvoinen kohde pieneen seikkailun nälkään. KATSO KARTASTA

4 kommenttia:

  1. Moi, Paikallinen penviljelijäyhdistys piti akanaan muutamana kesänä tansseja tunnelissa. Siksi bändin lava, "Halikon Pienviljelijäyhdisys" - kyltti ja tanssilattia (tai osa siitä) on vielä paikoillaan. T: Paikallinen

    VastaaPoista
  2. Kiitos, tämä oli oikein mielenkiintoinen lisä!

    VastaaPoista
  3. Ei ole muuten Hajalassa vaan osoite on vielä Halikon asemaa, 24910. Hajala alkaa kauempana...

    VastaaPoista
  4. Kävin eilen illalla pimeässä etsimässä kulkuaukkoa, mutta en löytänyt. Olin pyörällä liikkeellä ja sen valot herättivät sen verran huomiota, etten kehdannut jäädä siihen pyörimään. En kyllä katsonut etukäteen kartasta sijaintia, mutta metrien päässä suuaukosta olin. Lauantaina valoisaan aikaan uusi etsintä.

    VastaaPoista