Suomi365 - 365 Seikkailua Suomessa

Suomi365 - Luontoelämys vuoden jokaisena päivänä

Suomi365 - on kunnian osoitus itsenäisen Suomen upealle ja ainutlaatuiselle luonnolle. Suomi365-sivusto tarjoaa Suomen 100-vuotis juhlavuoden kunniaksi luontoelämyksen vuoden 2017 jokaisena päivänä osoitteessa: http://suomi365.blogspot.fi/.

Tykkää sivusta ja seuraa matkaamme Facebookin kautta: Suomi365

Tervetuloa mukaan seikkailulle halki 100-vuotiaan Suomen
.

torstai 30. kesäkuuta 2011

Suopellonmäki, Salo


Suopellonmäen sähkölinjan edestä paljaaksi raiskatut rinteet johtavat korkealle huipulle. Viereisillä kukkuloilla kohoavat mm. Viitankruunun ja Tampaltankruunun hautaröykkiöt. Valtavat voimalinjat halkaisevat maiseman. Horisontissa kimmeltää Halikonlahti. Välissä Haukkamäen komeat jyrkänteet, luolineen. Suopellonmäen röykkiö on vaatimaton, mutta päätynyt silti kovaan seuraa.


Huipun tuntumassa, korkean jyrkänteen alla on pieni mutta myyttisen tuntuinen kallion halkeamaan muodostunut luola. Sisään mahtuu mukavasti istumaan pari kolme ihmistä. Ympäröivät kalliot ovat täynnä kummallisia muotoja ja halkeamia.


Suopellonmäen luola ei ole suuri, pikemminkin syvennys kalliossa. Luolan sijainti aivan muinaisenhautapaikan läheisyydessä erikoisten kalliomuodostelmien ympäröivänä jättää tilaa ajatukselle: Olisiko luola kuitenkin ollut joskus merkittävämmässäkin käytössä.

Katso kohde kartalta: KARTTA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti