Suomi365 - 365 Seikkailua Suomessa

Suomi365 - Luontoelämys vuoden jokaisena päivänä

Suomi365 - on kunnian osoitus itsenäisen Suomen upealle ja ainutlaatuiselle luonnolle. Suomi365-sivusto tarjoaa Suomen 100-vuotis juhlavuoden kunniaksi luontoelämyksen vuoden 2017 jokaisena päivänä osoitteessa: http://suomi365.blogspot.fi/.

Tykkää sivusta ja seuraa matkaamme Facebookin kautta: Suomi365

Tervetuloa mukaan seikkailulle halki 100-vuotiaan Suomen
.

maanantai 4. heinäkuuta 2011

Taipaleen luola, MaskuTilava ja selkeä suuaukko piileskelee melko huomaamattomasti tuuhean kasvillisiuuden seassa.Taipaleen luola on melko suuri. Läpikuljettava tunneli. Seisomakorkuista tilaa on useita metrejä. Luolan keskellä on kapea kohta. Terävät kiven järkäleet jakavat luolan kahtia. Toinen puoli on ahtaampiTaipaleen luola sijaitsee poikkeuksellisessa paikassa. Pienen peltosaarekkeen päässä. Mikään ei viittaa siihen että puiden katveessa olisi luola, mutta siellä se on. Luolan näkee vasta kun seisoo aivan suuaukon vieressä.

KARTTA

2 kommenttia:

  1. Lueskelin tässä wikipediaa ja huomasin että Paavi Gregorius IX antoi 1229 kirkolle luvan ottaa haltuun pakanalliset kulttipaikat. Tuomas Piispa jättikin eläkkeelle lähtiessään Nousiaisen kirkkoherra Wilhelmille puolet Taipale nimisestä saaresta. Tuo kuvaamasi luola taitaa olla vanha kulttipaikka, kun kerran maat oli takavarikoitu kirkolle.

    VastaaPoista
  2. Todella mielenkiintoinen havainto! Kiitos kun jaoit näkemyksesi. Tuo luola tosiaan sopisi hyvin kokonsa ja luonteensa perusteella jonkinlaiseen kulttikäyttöön. Useat luolat ovat olleet tietäjien "kirkkoja". Varsinais-suomessa useaan luolaan liittyy tarina jossa luolan haltijalta varastetaan arvokas hopea pikari joka lahjoitetaan lähellä olevan kirkon ehtoolliskalkiksi. Olen jo pitkään uskonut tämän tarinan kuvaavan juuri tätä muutosta jossa palvontapaikan mahti siirtyy / siirretään metsätemppelistä kritilliseen kirkkoon.

    VastaaPoista