keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Louruvuoren luolat, Paimio

"Hilajsiuuden kauneus, kiihkeästä toiminnasta luopuminen auttaa meitä kokoamaan ajatuksemme ja keskittämään elämämme niin, että pysymme rauhallisina, kun taas palaamme kiivastahtiseen elämään ja ryhdymme jälleen töihin."
- Bear Heart



Jo maastokartan vilkaisulla voi päätellä että Paimion Louruvuoren jyrkänteen juurella on luolia. Ja onhan siellä, tosin aivan erilaisia kuin kartta antaa odottaa. Jyrkänne ja louhikko viittaa sekavaan lohkareluolastoon. Näitä ei kuitenkaan löydy.


Jyrkänteen juurelta tai oikeammin jyrkänteen alta, kirjaimellisesti, löytyy matala mutta pintalaltaan hyvinkin suuri, rapautumisen kallionsisään suurentama rakoluola. Luolan lattia on kalliosta murenevaa rapautuma soraa ja puiden juuria. Haju on tunkkainen ja luolassa mahtuu liikkumaan ainoastaan ryömimällä. Ei siis mikään unelma kohde, tai riippuu mitä etsii!


Luola sisällä, todellinen luonnon ihme. Sieni, ihan reilun kokoinen, kastaa aivan paljaasta kivestä. Ilman minkäänlaista kasvualustaa, mitä ihmettä?!


Lähes koko yrkänteen matkalta löytyy eri kokoisia sateensuojan tarjoavia kallion lippoja, jonkun määritelmön mukaan luolia nämäkin.

KOHDE KARTALLA

2 kommenttia:

  1. Hei missäpäin nämä sijaitsee? Voisitko antaa tarkemmat koordinaatit? Kiitos!

    VastaaPoista
  2. klikkaa "kohde kartalla" linkkiä niin saat sijainnin maastokartalla. Tarkempia saapumisohjeita en valitettavasti osaa antaa. Itse lähestyin kohdetta tuolta ampumaradan suunnalta, reitti kulki mm. hyvin kauniin puronotkon kautta.

    VastaaPoista