perjantai 21. marraskuuta 2014

Aarreseikkailu

Kadonneen aarteen metsästäjät

Mikä olisikaan mukavampi päivä lapselle kuin päästä toteuttamaan kirjoita luettua tai telkkarista nähtyä seikkailua. Mystinen aarrekartta, jonka avulla löytää kohteelle, hämärä luola, josta taskulampun valossa saa etsiä aarretta, into, jota tällainen seikkailu tuo viikoiksi tai jopa vuosiksi ja oma aarre josta riittää tarinaa kerrottavaksi pitkiä aikoja.

"Joka ei ota Jumalan valtakuntaa vastaan niin kuin lapsi, hän ei sinne pääse."
 
Mikset siis tarjoaisi tätä mahdollisuutta jollekin, vaiva ei ole suuri ja kulut mitättömät. Kartan askartelu vie joitain kymmeniä minuutteja ja paperia löytyy joka talosta. Mystistä tunnelmaa karttaan saa polttamalla reunoja kuluneen näköisiksi ja likaamalla paperin esim. kuravedellä. Aarteen ei tarvitse olla ihmeellinen esim. sisustusliikkeiden pienet kuluneen näköiset Buddha-patsaat ovat erittäin ”aarremaisia” ja tuovat mieleen Indiana Jonesin seikkailut kadonneissa temppeleissä.
 
Raiders of the Lost Ark
 
Eikä tarinan keksiminenkään ole kenellekään ylivoimaista varsinkin lapsille riittää vaatimattomampikin tarina, yleensä heidän oma mielikuvituksensa kuitenkin hoitaa suurimman osan tunnelman luomisesta.
 
Muisti lista:

v  Valitse sopiva luola seikkailua varten
v  Askartele kartta kohteelle
v  Hanki jokin inspiroiva aarre
v  Kätke aarre luolaan
v  Keksi kartalle jokin mielenkiintoinen selitys tai anna sen löytyä esim. pullopostina
v  Eläydy päivän teemaan
v  Aloita seikkailu

Seikkailu alkaa...

"Totisesti, joka ei ota Jumalan valtakuntaa vastaan niin kuin lapsi, hän ei sinne pääse."Suuren seikkailun paluu!

 
 
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti