keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Kirjauutuus: Turun seudun luontoretkiopas

Turun seudun luontoretkiopas
"Tervetuloa luontoretkelle Turun seudulle! Sinua odottavat tammilehdot, kukkivat katajakedot, hilla- ja karpalosuot, paahteiset kalliosaaret, uimarannat sekä suojaisat merenlahdet rantaniittyineen ja lintutorneineen.
 
Kirjan kannen sisäpuolella on aluekartta, johon on merkattu kirjan esittelemien 38 luontokohteen sijainti.
 
Turun seudun luontoretkiopas esittelee luonnoltaan kiinnostavia ja arvokkaita kohteita, joista monet ovat myös historiallisesti mielenkiintoisia. Kirja toimii itsenäisenä luontoretkioppaana, mutta kohdevalinnat pohjautuvat Luonto Plus -ohjelmaan, jonka jaksoja on nähtävissä Turun Sanomien kotisivuilla.
 
Kirjan kattavat kohdekuvaukset valottavat seudun luontoa, eliöstöä, historiaa ja retkeilymahdollisuuksia. Kohteiden joukosta löytyy mm. soita, lehtoja, linnavuoria, luolia ja lintukosteikkoja.  
 
Turun seudun luontoretkiopas on tarkoitettu sekä varsinaissuomalaisille paikallisretkeilijöille että seudulla matkaileville. Retkeilijöiden, ulkoilijoiden ja luontoharrastajien lisäksi kirja palvelee esimerkiksi koululaisia, päiväkotiryhmiä, opettajia ja partiolaisia.
 
Kustakin kohteesta löytyy kartta, saapumisohjeet sekä muut tarpeelliset tiedot onnistuneen luontoretken suunnitteluun.
FT Mia Rönkä on naantalilainen tutkija, tiedetoimittaja ja tietokirjailija, joka harrastaa lintu- ja luontoretkeilyä sekä valokuvausta. Turun seudun luontoretkiopas -kirjan sivuilla seikkailevat myös toimittaja Ann-Mari Rannikko ja konservaattori Ari Karhilahti, Luonto Plus -ohjelmasta tuttu kaksikko. He antavat retkivinkkejä, kertovat kohteista ja muistelevat luonnossa sattuneita hauskoja kommelluksiaan."
 
Tekstit: Kustantajan esittelyteksti: Sammakko
 
Näyttävää ja taidolla tehtyä kirjaa ei ole hinnalla pilattu, Adlibriksen hinta 352 sivuiselle tietopaketille on huokea 21,50 € - ei kun hankkimaan. Suosittelen kaikille luonnosta ja luontoretkistä kiinnostuneille.
 
Lähiluonto voi olla huikea elämys.
 
 

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen blogi. Tuli mieleen, että onko Ullavuoren legenda tuttu teille? Ullavuori sijaitsee Vehmaalla. Tarinan mukaan luola johtaisi Ullavuorelta vajaan 2 km Vehmaan kirkolle.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä, Ullankellarin luolan tarina on tuttu siinä muodossa kun se on kerrottu Lauri Simonsuuren uskomustarinoiden kokoelmassa Myytillisiä tarinoita. En nyt ihan tarkkaan muista miten se kirjassa meni ja usein näistä löytyy erilaisia versioita. Mikäli tiedät jonkin eri version tarinasta niin kuulen mielelläni.

    VastaaPoista