torstai 23. tammikuuta 2014

Ihminen on tuomittu olemaan vapaa

”Ikävystyttämisen salaisuus on siinä että sanoo kaiken.” - Voltaire

Mitä jos ajattelisit välillä laatikon ulkopuolelle? Jos kaikki ei olekaan niin kuin on opetettu, ”Pöllöt eivät ole sitä, miltä näyttävät”. Arkiajattelu pyrkii olemaan tehokasta, mutta ongelmana on sektorin kapeutuminen ja urautuminen tuttuun juttuun. Lähdetkö liikkeelle vain sinulle sopivalla ”parhaalla säällä”, otatko retkikohteestasi kuvan siitä paikasta mistä muutkin, siitä minkä olet nähnyt matkaoppaassa? Käytkö ravintoloissa, joita blogienpitäjät suosittelevat. Etkö kyllästy? Teetkö vieläkin asioita vain siksi koska se on jotain mitä sinulta odotetaan? Perässä hiihtäjä – etsi omat latusi.
"Mitä pimeämpi yö, sitä kauniimpi aamu. Mitä vaarallisempi taistelu sitä loistavampi voitto."  (Z.Tobelius)

Käytkö paikalla kesäisi? Käy joskus myös talvella! Tunnelma ja maisemat ovat aivan eri maailmasta. 

Helvetinjärvi, Ruovesi (elokuukuu)

Helvetinjärvi, Ruovesi (Tammikuu)


Helvetinkolu, Ruovesi. Onko Kolu pakko kuvata aina luontopolun näköalapaikalta vai voisiko kiivetä vastakkaiselle rinteelle jotta näkisi asiat uudesta vinkkelistä? 

Hitaasti virtaava joki. Onko virtaavalle vedellä määritelty joskus minimivirtaamisnopeus tai putouskorkeus, jonka jälkeen  voidaan puhua koskesta?

"Luonto ei koskaan petä meitä: me aina petämme itseämme." (Jean-Jacques Rousseau)

"Se mikä täällä näkyy ei osoita jumaluuden täydellistä olemattomuutta, ei liioin selvää läsnäoloa, vaan itsensä salaavan Jumalan läsnäoloa." (Blaise Pascal)

Miten vesi virtaa -20 asteen pakkasessa? "Jos haluat tietää luonnosta, kysy luonnolta." (Francis Bacon)

Onko Toriseva vain liikennemerkki hieman ennen Virtoja? Jalkaudu joskus! Toriseva on Kuusamon Julma-Ölkky pienoiskoossa - uskomattoman upea rotkojärvi - rotko, luolia, kalliomaalauksia ja uskomattomia maisemia! 

A River Runs Through It

Kun kuljet, muista nostaa katseesi välillä kohti taivasta - "Ihminen on tuomittu olemaan vapaa." (Jean-Paul Sartre)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti