keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Revontulet loimusivat myös Naantalissa

Eilen illalla oli melko harvinainen tilaisuus katsella revontulia omalta kotipihalta. Jos niissä nyt niin katsomista on. Vihreitä juovia, joita voisi luulla äkkiseltään pilvenharsoiksi jos ei tietäisi, että aika on otollinen revontulille. Joka tapauksessa muistin asian sängyssä ja kömmin vielä unisena, yöpukupäällä tarkistamaan tilanteen ja siellähän niitä oli. Ikävä kyllä kameran asetukset jäi ihan hanurilleen mutta sain kuitenkin todisteen. Ja kyllähän revontulikuvien näyttävyydestä yli puolet on aina kameranluomaa illuusiota... Nämä kuvat nyt on niin perseellään, että häpeä niitä on esille laittaa mutta menkööt.

Naantali 17.3.2015

Kamera ja pitkä valotus jättivät todisteet muistikortille.

Revontulia  Naantalissa 17.3.2015

Eteläisessä Suomessa näkyi tiistai-iltana runsaasti revontulia. Ilmatieteen laitoksen mukaan revontulien näkyminen on tavallista todennäköisempää keskiviikon ja torstain vastaisina öinä Lapin eteläpuolisessa osassa Suomea.

Syynä on tiistaiaamuna alkanut geomagneettinen myrsky, joka voimistui  iltaa kohden ankaraksi. Myrskyn aiheutti sunnuntaina Auringosta lähtenyt koronan massapurkaus, joka saavutti Maan ennustettua aikaisemmin.

Hieman paremmin onnistuneita kuvia Turun seudulta voi katsoa vaikka täältä:
http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/747772/Revontulet+loimusivat+Turun+seudun+taivaalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti